Як зробити діагностику автомобіля?

Технические характеристики авто

Ремонт двигуна автомобіля

Двигун автомобіля — джерело механічної енергії, що приводить в рух транспортний засіб. А якщо говорити зрозуміліше, то двигун — серце автомобіля, а будь-який здорове серце повинно «битися» в точному ритмі, рівномірно і впевнено.

Частою складової авторемонту є діагностика і ремонт двигуна (https://sto-avto.lviv.ua/service/remont-dviguna.html). Раніше ці роботи виконували майстри, здатні на слух відрізнити правильну роботу двигуна. А в сучасній діагностиці для цього використовуються сучасні сканери, мотор-тестери суміщені з газоаналізаторами, а також спеціалізоване програмне забезпечення, здатне виконати ту ж роботу на більш якісному рівні.

Є два особливих випадки, коли потрібно виконати комп’ютерну діагностику двигуна. По-перше це покупка уживаного автомобіля, коли потрібно визначити, наскільки добре працює двигун, що дозволить зробити найголовніший прогноз — скільки ще здатний автомобіль «пройти» без заміни двигуна. Ну а по-друге, послуги діагностики замовляють тоді, коли власник помічає, що з автомобілем відбувається щось не те, наприклад чутні сторонні шуми або стуки, або різко збільшена витрата масла, плаваючі обороти, втрата потужності і т. Д ..

Діагностика двигуна Б.У.

Особливий випадок діагностики — це діагностика старих двигунів, зазвичай знятих з аварійних автомобілів. Часто це досить вигідна покупка, адже вартість такого двигуна може бути в багато разів дешевше, ніж покупка нового. На жаль, в таких випадках не можна забувати про те, що можуть виникнути юридичні проблеми: офіційно оформити все не завжди можна, так як можуть бути відсутніми документи на двигун, та й продавець іноді може негативно поставитися до бюрократічекім процедурам. Ну, а оформлення без реєстрації може спричинити проблеми з ДАІ.

Інша сторона покупки колишнього у вживанні двигуна — це невідоме минуле і технічний стан. Добре, якщо такі проблеми виявляються під час покупки, або продавець дає деякий час на діагностику і прийняття покупцем рішення. Набагато гірше, якщо проблеми виявляються вже в процесі експлуатації.

У автосервісі ви можете замовити наступні послуги з ремонту двігятеля:

Тому якомога частіше робіть діагностику власного автомобіля і він буде служити Вам довгі роки.