GMC Acadia

Каталог автомобілів

Автомобіль GMC Acadia – це спортивний кросовер, представлений американською автомобільною компанією General Motors у 2007 році. Перші екземпляри цієї моделі з’явилися у продажу у грудні 2006 року у дилерів на території США, а вже у січні 2007 року та в Канаді. Її попередниками були три мінівени: GMC Safari, GMC Envoy XL/XUV і Pontiac Montana SV6.

Основними конкурентами на сьогоднішній день є Lexus RX та Acura MDX. Базується кросовер GMC Acadia на платформі GM Lambda з довгою колісною базою, яка складає 3020 мм. Така платформа використовується також у автомобілях Saturn Outlook та Buick Enclave. Її використання дозволило знизити центр ваги автомобіля, що додало стійкості під час руху по трасі та в поворотах. Довжина кросовера складає 5108 мм, ширина – 2004 мм, а висота – 1849 мм. Що стосується зовнішності, то вона у GMC Acadia досить симпатична, навіть має деякі віддалені подібності з такими позашляховиками, як BMW X5 та VW Touareg. Плавні лінії кузова та спортивний дизайн надають автомобілю динамічного вигляду.
Під капотом GMC Acadia встановлюється економічний двигун High Feature LY7 V6 від компанії General Motors об’ємом 3.6 літра, який можна зустріти в моделі Cadillac CTS. Потужність цього силового агрегату складає 267 к.с. Двигун працює в парі з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач 6T75. Автомобіль випускається як із переднім приводом, так і у повнопривідному варіантах.

Модель GMC Acadia має чудові ходові якості. Цьому сприяє вперше використана електронна система стабілізації руху StabiliTrak. Інтелектуальна повнопривідна система забезпечує збільшену тягу на слизьких дорогах без втручання водія. Передня підвіска має конструкцію McPherson, а задня була виконана за новим проектом «Н», який дозволив зробити її компактнішою і рухливішою. Підсилювач керма йде в стандартній комплектації, а ось система змінного зусилля пропонується виробником як опція. Також у стандартній комплектації автомобіль оснащується 18-дюймовими колесами та дисковими гальмами з антиблокувальною системою ABS на всіх колесах. Як опція можуть бути встановлені 19-дюймові колеса.

Високо міцна конструкція кузова робить спортивний кросовер досить безпечним транспортним засобом. У салоні автомобіля розміщено шість подушок безпеки: дві з двоетапною системою спрацьовування розташовані у водія і пасажира, ще дві вбудовані в спинки передніх сидінь, а дві в підголовниках задніх сидінь, що залишилися. Подібно до автомобіля Volvo XC9, модель Acadia оснащена системою, яка відповідає за спрацювання подушок безпеки у разі перекидання автомобіля.

Інтер’єр GMC Acadia може бути налаштований для семи або восьми пасажирів. При складанні другого та третього ряду сидінь утворюється об’єм майже 558 л для різних вантажів. До стандартного обладнання входить тризонний клімат-контроль, парктроніки, система віддаленого запуску двигуна, DVD, навігаційну систему та відмінну стереосистему від компанії Bose.

Виробництво кросовера GMC Acadia здійснюється і зараз.