На News UK Motor Awards названо “автофаворити” Джеремі Кларксона

Авто Новинки

У рамках премії News UK Motor Awards названо найкращі автомобілі 2020 року у всіх ринкових сегментах. Переможців премії обирають слухачі радіостанції talkSPORT, читачі та журналісти видань The Times, The Sunday Times та The Sun. За традицією переможців у категоріях «найкращий суперкар року» та «найкращий народний автомобіль року» назватиме британський журналіст та телеведучий Джеремі Кларксон.

На думку Кларксона, звання «найкращий суперкар 2020 року» заслуговує на Eagle Lightweight GT – репліку гоночного Jaguar E-Type, побудовану на агрегатах моделі першої серії. Під капотом у новороба з алюмінієвим кузовом ручної роботи 4.7-літровий шестициліндровий рядний двигун потужністю 385 к.с. Максимальний момент, що крутить, агрегату – 508 Нм.

«Кращим народним автомобілем» журналіст назвав хот-хетч MINI John Cooper Works GP, випущений тиражем 3000 екземплярів. Від звичайних MINI JCW він відрізняється двомісним салоном із балкою замість заднього дивана. У рух JCW GP наводить 306-сильна “турбочетвірка” M Performance від кросовера BMW X2 M35i. З місця до 100 км/год народний хот-хетч прискорюється за 5.2 секунди.

У 2019 році «найкращим суперкаром року» Кларксон назвав Ferrari 488 Pista з 3.9-літровою твін-турбо «вісімкою» від гоночного купе 488 Challenge (720 к.с.,770 Нм), а «кращим народним автомобілем» автомобілем – Bentley Continental GT V8 з 4.0-літровою «бітурбовісімкою» потужністю 550 к.с. та 770 Нм з функцією відключення чотирьох циліндрів при малих навантаженнях.