Профілактика та ремонт повного приводу автомобілів KIA

Характеристики авто

Хто ж не хоче, щоб його автомобіль служив довго, був у справному стані та видавав заявлені заводом-виробником характеристики. Це мрія будь-якого автовласника.

Автомобілі мають різні марки і мають різний привід. Особливо популярними є зараз повнопривідні автомобілі корейського виробництва. Практика показує, що для того, щоб автомобіль з будь-яким видом приводу служив довго, необхідна своєчасна його профілактика. Така профілактика може суттєво скоротити витрати на ремонти та значно продовжити термін служби автомобіля.

Якщо є сумніви щодо профілактики повного приводу автомобілів KIA, то відкиньте їх одразу. Це життєва необхідність для автомобіля та гарантія спокійного та безпечного водіння на дорогах.

Корейські автомобілі KIA та Hyundai користуються великою популярністю, але, незважаючи на це, вони теж мають свої слабкі місця, одним з яких є повний привід. Не виняток і автомобілі останніх поколінь. Це повною мірою проявляється у період їх експлуатації.

Особливо слабкими ланками в повнопривідних автомобілях KIA є корпуси диференціалу АКПП/МКПП і вал роздатки, які особливо зношуються при пошкодженні сальників та відсутності мастила. Великою загадкою та жирним питанням є те, що завод-виробник не передбачає наявність мастила в цих вузлах. Навіть установка на окремих моделях як модернізація двох сальників, цю проблему абсолютно не вирішує.

Тому після пробігу автомобіля приблизно 25000-30000 кілометрів, необхідно звертатися на СТО та робити профілактику. Якщо момент для профілактики втрачено, то необхідний ремонт повного приводу кіа, який можна зробити в умовах спеціалізованих станцій техобслуговування кваліфікованими фахівцями. Чесно кажучи, ремонт повного приводу будь-якого автомобіля коштує досить дорого, але від цього в даному випадку просто нікуди не втекти.

До складу гарантійного обслуговування, заміна сальників роздавальної коробки та її змащення, на жаль, не передбачена. Тому цю операцію доводиться робити власникам автомобіля за власний кошт. Офіційні дилери за профілактику повного приводу беруть досить великі гроші, тому дешевше це можна зробити на СТО, де завжди є кваліфіковані фахівці.

Таким чином, якщо Ви є власником повнопривідного автомобіля KIA, то після вказаного вище пробігу  автомобіля необхідно звернутися на СТО щодо профілактики повного приводу. Це продовжить термін його експлуатації і в таких випадках надається гарантія на пробіг приблизно 30000 кілометрів. Якщо цього вчасно не зробити, тоді доведеться робити його ремонт.