Контраварійне керування мотоциклом – навіщо, чому і де навчитися

Характеристики авто

Основна мрія та бажання кожного мотоцикліста – їзда дорогами без аварій та різних «пригод», які можуть виникнути в дорозі. Практика показує, що саме мотоциклісти дуже часто потрапляють до аварійних ситуацій.

Таке буває при невпевненій їзді або недостатньому практичному досвіді керування мотоциклом. Особливо це характерно для тих, хто нещодавно отримав права та сів за кермо.

Водіння мотоцикла має свої особливості та на нього впливають багато різних зовнішніх факторів, у тому числі інтенсивність руху, кліматичні умови, час доби та інші. Для того щоб запобігти виникненню екстремальних і аварійних ситуацій на дорозі досвідчений мотоцикліст повинен мати цілий арсенал навичок і досвіду, який у звичайних умовах само собою не приходить. Такі навички можна отримати лише в особливих аварійних ситуаціях, але це іноді може коштувати дуже дорого.

Навчання контр-аварійним навичкам водіння мотоцикла дозволяє адекватно реагувати мотоциклісту на критичні ситуації під час руху дорогою. Навчатися можуть як початківці, так і досвідчені водії.

Процес навчання в основному зводиться до вдосконалення наявних та отримання нових навичок з метою:

– розуміння необхідних дій у тих чи інших ситуаціях на дорозі;

– впевненого стану за кермом у нетипових ситуаціях;

– освоєння навичок безпечного маневрування;

– вміння робити складні маневри в різних дорожніх ситуаціях, не наражаючи себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку.

Навчання контр-аварійному водінню

Зазвичай до програми курсів такого водіння входять практичні заняття з:

– способи переміщення в пробках, різні варіанти маневрування та переміщення коридорами та міжряддями;

– освоєння навичок швидкісного водіння у щільних потоках транспорту;

– вдосконалюється вміння та швидке реагування на раптові перешкоди та їх об’їзд;

– ефективне швидке гальмування та розгін;

– правильне та безпечне здійснення поворотів та розворотів.

Зазвичай програма таких курсів розрахована на 1-2 дні, і пройшовши, її водій значно впевненіше відчуватиме в будь-якій дорожній ситуації.