Вибираємо запчастини для іномарок

Характеристики авто

Кожен власник іномарки стикається з ремонтом автомобіля та вибором для нього надійних запчастин. Чого там приховувати, кожен із нас хоче купити надійні запчастини за мінімальною вартістю. Це в принципі розумно та й зрозуміло. Практика показує, що у питанні придбання запчастин для іномарок є три основні варіанти:

– покупка оригінальних запчастин;

– купівля неоригінальних запчастин;

– купівля б/в запчастин, що були у використанні.

Випуск оригінальних запчастин здійснюють компанії-виробники або їхні партнери. Безперечно, це варіант найбільш якісних запчастин. Вони мають фірмове маркування, а їх якість відповідає вихідним деталям, які були встановлені на новий автомобіль. Як правило, щоб купити такі запчастини необхідно почекати, та й вартість їх досить висока. Але оригінальні запчастини, придбані за номером або   ВІН-код авто, це найкращий варіант. Для цього можна зайти на сайт  https://texkom.ru/store-list/ компанії або під’їхати до Техкому на Варшавці, де можна замовити потрібну деталь.

Покупка неоригінальних запчастин для іномарок також може бути варіантом, але в цьому випадку компанії, які їх виробляють, не мають ліцензії виробника автомобілів. Практика показала, що такі запчастини найбільш потрібні і якість їх буває порівнянно з оригінальними запчастинами, хоча не виключена можливість купити відвертий шлюб. Тому непогано проконсультуватися у фахівців ремонтників щодо їх якості. Вартість таких запчастин значно нижча за оригінальні. Але при цьому необхідно пам’ятати, що для збереження гарантії на автомобіль при ремонті необхідно використовувати тільки оригінальні запчастини, які можуть встановлюватися лише у спеціалізованих центрах обслуговування, інакше можна втратити гарантію.

Порівняння запчастин різних виробників

Іноді можна використовувати запчастини, що були у використанні, але зберегли свій робочий ресурс. Іноді їх реалізують спеціалізовані компанії, що займаються розбиранням або просто беруть із розбирання запчастини придатні для подальшого використання. Перевагами такого джерела запчастин є оптимальна ціна, можливість знайти запчастини для автомобілів, які зняті з виробництва та оперативна доставка таких запчастин.

Однак за будь-якого варіанта купівлі запчастин треба порадитися з фахівцями.