Заправка автомобільного кондиціонера

Каталог автомобілів

Заправка автокондиціонерів – це простий процес, який допоможе зберегти прохолоду та комфорт у вашому автомобілі в літні місяці. Маючи кілька основних інструментів і трохи знань, ви можете легко заправити кондиціонер свого автомобіля та повернутися в дорогу.

Першим кроком до заправки кондиціонера вашого автомобіля є пошук бокового порту низького тиску, який зазвичай розташований біля брандмауера вашого двигуна. Коли ви визначите порт, вам потрібно буде приєднати банку з холодоагентом, наприклад R134a, до набору манометрів. Переконайтеся, що балон надійно прикріплений, а потім підключіть шланг набору манометрів до бічного порту низького тиску.

Потім відкрийте клапан на балончику з холодоагентом і повільно впустіть холодоагент у систему. Ви повинні почути, як холодоагент надходить у систему, і манометр повинен почати підвищуватися. Коли він досягне потрібного тиску, закрийте клапан на балончику з холодоагентом і від’єднайте манометр.

Тепер настав час перевірити наявність витоків. Якщо ви помітили витік холодоагенту із системи, вам потрібно усунути витік, перш ніж продовжувати.

Заправка автомобільного кондиціонера – процес відносно нескладний. Це вимагає від власника певних знань про систему кондиціонування повітря автомобіля та тип використовуваного холодоагенту. Заправка кондиціонера є економічно ефективним підходом до обслуговування системи, який може запобігти більш дорогому ремонту в майбутньому.

Першим кроком до заправки автомобільного кондиціонера є визначення типу холодоагенту, який використовується в автомобілі. Зазвичай цю інформацію можна знайти в посібнику користувача. Коли тип холодоагенту відомий, власник може придбати необхідну кількість холодоагенту, як правило, у банках із сумішшю холодоагенту та масла. Масло необхідно для змащування системи та запобігання пошкодженню компресора.

Коли власник готовий заправляти кондиціонер, спочатку слід заглушити автомобіль і від’єднати мінусову клему акумулятора. Це запобіжить будь-яке випадкове ураження електричним струмом. Після цього слід знайти та ідентифікувати шланги холодоагенту. Шланг низького тиску, як правило, є більшим із двох, і його слід під’єднати до зарядного порту на балончику з холодоагентом.

Наступним кроком буде під’єднання іншого кінця шланга низького тиску до сервісного порту на кондиціонері.